RomanaEnglishGerman



Info Utile



Sondaj de Opinie

Ce parere aveti despre calitatea serviciilor de transport persoane Euromaidec Touring ?
 


Excursii Baile Felix
Facebook Euromaidec.ro
Facebook Euromaidec.ro




Certificatul de transport în cont propriu
Certificatul de transport în cont propriu poate fi obţinut doar dacă firma îndeplineşte condiţia de competenţă profesională, condiţie care poate fi satisfăcută doar în cazul în care persoana desemnată să conducă activitatea de transport dispune de un certificat de pregătire profesională eliberat de Autoritatea Rutieră. Similar obţinerii licenţei de transport public, pentru eliberarea certificatului de transport în nume propriu, firma va depune la agenţia teritorială a ARR un dosar care să cuprindă documentaţia necesară.
 
Transportul rutier în cont propriu.
   Transportul rutier în cont propriu este de obicei efectuat ca activitate suplimentară de către firme cu obircte de activitate diferite, asupra căruia nu se plaică tarife. Transportul în cont propriu apare atunci când o firmă îşi transportă mărfurile de la o sucursală la alta, angajaţii de la şi spre punctul de lucru sau între puncte diferite.
 
Suspendarea licentei de transport sau a copiei conforme
Ca orice licenţă obţinută, licenţa de transport poate fi şi suspendată în anumite cazuri. Suspendarea este executată de către agenţiile teritoriale ale Autorităţii Române Rutiere atunci când se constată că opeartorul nu mai întruneşte condiţiile care au stat la baza eliberării sau dacă acesta a furnizat documente conţinând informaţii eronate atunci când a solicitat eliberarea licenţei. Odată cu anularea licenţei, şi copiile conforme cu aceasta devin nule, operatorul nemaiavând drept de transport cu niciun vehicul.
 
Lista completa a actelor necesare pentru dosar:
1. Cerere
2. În funcţie de forma juridică de organizare
a. Dacă operatorul este societae comercială va depune la dosar certificatul de înmatriculare la Registrul Comerţului şi actul constitutiv, din care să rezulte că obiectul de activitate al operatorului este transportul rutier.
 
Transportul rutier public. Eliberarea licentei
Pentru a dobândi calitatea de operator de transport, orice firmă este nevoită să obţină mai întâi licenţa de transport, eliberată de agenţia teritorială a Autorităţii Rutiere Române cu condiţia să îndeplinească condiţiile de onorabilitate, capacitate financiară şi competenţă profesională.
 
Generalitati despre activitatea de transport
  În funcţie de caracterul activităţii, transporturile rutiere pot fi împărţite în două categorii distincte, transportul rutier public şi în cont propriu. În primul caz, pot funcţiona legal doar operatorii înregistraţi la Registrul operatorilor de transport rutier ţinut de câtre Autoritatea Rutieră Română, A.R.R.
 
Timpi de conducere si odihna
Extras din Regulamentul (CE) nr.561/2006 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene :

Articolul 6
(1) Durata de condus zilnică nu depăşeşte nouă ore.
Cu toate acestea, durata de condus zilnică poate fi prelungită la maximum zece ore, dar nu mai mult de două ori pe parcursul săptămânii.
(2) Durata de condus săptămânală nu depăşeşte cincizeci şi şase de ore şi nici nu generează o depăşire a duratei maxime de lucru săptămânale stabilită de Directiva 2002/15/CE.
(3) Durata de condus totală acumulată nu trebuie să depăşească nouăzeci de ore pe parcursul a două săptămâni consecutive.
(4) Duratele de condus zilnice şi săptămânale cuprind toate duratele de condus înregistrate pe teritoriul Comunităţii sau al unei ţări terţe.
 
Cum puteti iesi cu minorii din tara?

Aveti copii care nu au implinit inca varsta de 18 ani si planuiti sa-i duceti intr-o vacanta sau la rude in strainatate?
Pentru ca Politia de Frontiera sa nu-i intoarca de la granita, trebuie sa va interesati din timp in ce conditii pot calatori. Conditiile privind calatoria minorilor romani in strainatate sunt stabilite de Legea 248/2005.

Iata ce trebuie sa stiti cand vreti sa iesiti cu copiii din tara:

1.
Cei care au implinit 14 ani pot iesi din tara doar pe baza pasaportului sau a cartii de identitate si numai insotiti de o persoana fizica majora si cu acordul parintilor;
2. Cand merg doar cu unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba la el acordul in scris al celuilalt parinte sau, dupa caz, dovada decesului.

Declaratia de incredintare trebuie sa cuprinda scopul deplasarii si ruta urmata pana in statul de destinatie. Daca minorul va ramane in tara respectiva, trebuie mentionata persoana careia ii e incredintat. Daca urmeaza sa revina in tara, de asemenea, acest lucru trebuie mentionat in declaratia respectiva.

Declaratia de incredintare, redactata in doua exemplare si autentificata la un notar public, nu e necesara daca parintele insotitor face dovada ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca;

3. Cand copilul iese din tara cu o alta persoana decat parintii, aceasta trebuie sa prezinte o procura din partea ambilor parinti si cazierul judiciar personal.

 
<< Start < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 16 - 23 din 23

Blog

Prima lecie de Golf a copilului meu - GRATUIT
...

...............................................................
Cifrele Euromaidec Touring in 2016
In 2016 Euromaidec, a continuat sa ofere servicii de calitate pentru transportul de persoane, depasind 1.000.000 de km parcursi pentru cei peste 80.000  de clienti. ...

...............................................................
Conferinta Anuala a Transportatorilor de Marfuri Expres din Romania - Editia a III-a

In cadrul celei de a III-a editii a...


...............................................................
Anunt Conferinta Anuala a Transportatorilor de Marfuri
CONFERINȚA ANUALĂ A TRANSPORTATORILOR EXPRES DE MĂRFURI DIN...

...............................................................



© 2004 - 2024 Inchirieri Microbuze, Autocare - Companie Transport Persoane Oradea Romania, Bihor - Oradea, transport Oradea.
Linkuri Utile: Taxa Auto | Anvelope Timisoara